fbpx
Сьогодні
09:48 13 Сер 2021

У "Слузі народу" вважають, що Лукашенко може виступити супроти України за вказівкою Путіна

Україна не може не засуджувати дії влади Білорус.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" нардеп від "Слуги народу" Василь Мокан.

"З приводу Лукашенка й Білорусі. Дійсно, позиція держави, партії "Слуга народу" і депутатів в тому, щоб Україна не втручалася у внутрішній процес інших держав. Але Україна не може не засуджувати недемократичні вибори, переслідування і знищення опозиції, не може не засуджувати та не приєднуватися до санкцій за примусову посадку цивільного літака", — сказав він.

Білорусі вигідно торгувати з Україною, але президент цієї країни Олександр Лукашенко за наказом президента Росії Володимира Путіна може зробити недружні кроки, вважає депутат.

"Я хочу звернути увагу на інший аспект. Коли ми говоримо про будь-які двосторонні відносини або торгівлю з іншими країнами, ми повинні виходити з пріоритету наших національних інтересів, зокрема й з Білоруссю. І Білорусь не менше зацікавлена в торгівлі, тому що їх експорт в рази перевищує наш. І друге — якщо Путін скаже Лукашенку зробити якісь недружні кроки стосовно України, а Лукашенко з кожним днем втрачає свою суб'єктність, там вже повне економічне поглинання, йде і політичне поглинання, — то він це зробить навіть всупереч своїм економічним інтересам, він буде це змушений зробити", — сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: