fbpx
Сьогодні
19:17 13 Сер 2021

ЦВК закрила 5 ініціатив щодо проведення всеукраїнського референдуму: у чому справа

Центральна виборча комісія припинила 5 ініціатив щодо проведення всеукраїнського референдуму. Зокрема, ініціативні групи хотіли винести на всеукраїнське обговорення питання про легалізацію грального бізнесу, продажу сільськогосподарських земель, ціни на газ та легалізації марихуани.

Про це повідомили на сайті ЦВК.

Зокрема, у травні ЦВК зареєструвала 5 ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, які планували організувати збір підписів виборців для винесення на референдум таких питань:

  • Чи підтримуєте Ви пропозицію, щоб газ, який видобувається на території України постачався громадянам України з метою використання у побутових потребах та державним і комунальним підприємствам, установам і організаціям за ціною, яка включає ціну його видобутку та надбавку до ціни видобутку не більше ніж 30 відсотків?;
  • Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?;
  • Чи підтримуєте Ви продаж об'єктів стратегічної власності України?;
  • Чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу в Україні?;
  • Чи підтримуєте Ви легалізацію наркотику марихуана в Україні?.

Відповідно до законодавства, для організації всеукраїнського референдуму ініціативні групи мали за 90 днів зібрати 3 мільйони підписів українців на підтримку ініціативи. Збирати підписи потрібно у двох третинах областей і не менш як по 100 тисяч підписів у кожній області. Відповідні підписні листи та протокол про підсумки збору підписів передають до ЦВК.

Так, термін збору підписів тривав з 15 травня до 12 серпня 2021 року включно. Однак станом на 18:00 12 серпня до ЦВК відповідні документи не надійшли. Комісія взяла до відома що підписні листи не передали та припинила такі ініціативи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: