fbpx
Сьогодні
17:43 13 Сер 2021

Кожна четверта компанія в Польщі наймає українців

У Польщі кожна четверта компанія планує працевлаштувати українських заробітчан протягом року. До пандемії COVID-19 кожна десята компанія в країні наймала українців. Одна з головних причин зростання – позитивний досвід роботи українців в Польщі. 

Кожен третій роботодавець з Польщі позитивно ставиться до українських заробітчан, повідомляє inPoland.

Відзначається, що показники зросли на 3% в порівнянні з минулим опитуванням, про це свідчать дані "Барометра польського ринку праці" – соцдослідження, яке проводила компанія "Personnel Service".

При цьому в більшій частині компаній (49%) кажуть, що вони нейтрально ставляться до працівників з нашої країни, а негативно налаштовані всього 8% підприємців.

Скільки українців проживає в Польщі

У Польщі право на тривале перебування мають 500 тисяч іноземців, 55% з яких становлять українці. Про це повідомив представник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк.

За його словами, майже 70 відсотків іноземців, що мають посвідку на проживання в Польщі, – це особи у віці до 40 років. Не більше 25 відсотків – це люди у віковій групі 40-59 років.

"Найбільші групи складають громадяни: України – 277 тис. осіб, Білорусі – 34 тис., Німеччини – 20 тис., Росії – 13 тис., В'єтнаму – 11 тис., Індії – 10 500, Грузії – 9 тис., Італії – 8500, Китаю – 6500 і Великої Британії – 6500 ", – повідомив він, передає "Радіо Польща".

За словами Дудзяка, кількість іноземців з правом на проживання в першому півріччі зросла майже на 42 тис. осіб. Найбільший приріст серед іноземців, які оселилися в Польщі припадає на громадян України – на 31,5 тисячі осіб, Білорусі – на 4,4 тис., Грузії – на 1 тис. осіб, Молдови – на 900 осіб та Індії – на 700 осіб.

Відзначається, що на сьогодні 63% іноземців мають дозвіл на тимчасове проживання (до 3 років), на довгострокове перебування мають дозвіл 20%, приблизно 14% – це громадяни держав Європейського Союзу, які зареєстрували своє перебування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: