fbpx
Сьогодні
12:06 13 Сер 2021

Арестович про "формулу Штайнмаєра": Ніхто нічого і нікого не здав

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Законопроєкт, який стосується імплементації "формули Штайнмаєра", здивує скептиків.

Про це на телеканалі "Україна 24" заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

"Всі спекуляції з приводу формули Штайнмаєра мають чітку відповідь: не буде ніяких виборів на окупованих територіях, поки звідти не будуть виведені російські війська повністю, роззброєні незаконні формування і не відновлений контроль над державним кордоном. Все. Потім буде можливо проводити ці вибори, але як вони будуть проводитися — питання. Зараз до парламенту подано законопроєкт про перехідний період, який підготувало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, там є багато цікавих пропозицій, які здивують всіх, хто вважає, що формула Штайнмаєра нібито погоджена, що ми нібито щось там здали. Ніхто нічого і нікого не здав", — сказав він.

За словами Арестовича, влада активно протидіє спробам Путіна послабити Україну.

"Стосовно Мінських угод в інтерпретації формули або в тому вигляді, в якому вони внесені в закон про особливості місцевого самоврядування, — це предмет дискусій, зокрема в мінському і нормандському форматах. Але Кремль грає у свою гру щодо України, це викладено в статті Путіна, і вона полягає в ослабленні нас шляхом федералізації, особливого статусу так званих ОРДЛО. Ми це розуміємо і протидіємо цій політиці, спираючись на міжнародних партнерів", — сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: