Новини

Зеленська виступила на відкритті виставки фотомистецтва “Photo Kyiv 2021”

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті міжнародної виставки фотомистецтва Photo Kyiv 2021 – «Не|видиме життя», що триватиме в Національному заповіднику «Софія Київська». Центральною темою арт-події стала безбар'єрність у сучасному суспільстві.

Про це пише Офіс Президента. 

«Фотографам вдалося висвітлити те, що перебуває в тіні й не є очевидним для кожного. Я зі щирим захопленням переглянула роботи на Photo Kyiv 2021. Адже це не просто світлини, а поєднання сміливих ідей та глибокого осмислення соціальних питань», – розповіла під час виступу Олена Зеленська.

Фото: president.gov.ua

Головними героями, які потрапили у фокус проекту «Не|видиме життя», стали ветерани ООС та учасники Євромайдану, самотні літні люди, діти із синдромом Дауна, представники ромської громади та інші.

Основна ідея виставки полягає в тому, щоб привернути увагу фотомайстрів та відвідувачів до таких цінностей, як повага, толерантність, відкритість і співпереживання.

«За час пандемії ми всі відчули обмеження ізоляції. Через несхожість, маломобільність, вік, стать, національність, діагноз кожен з нас може опинитись невидимкою за бар'єром байдужості чи навіть ворожості. Подолати це можна, лише змінивши філософію суспільного життя в країні, зробивши безбар'єрність новою суспільною нормою», – зазначають організатори Photo Kyiv 2021.

Фото: president.gov.ua

Для участі у виставці свої проекти подали 89 фотографів з різних країн. Експертне журі обрало роботи п'яти майстрів, серед них Йосип Сивенький з фотосерією «Рани» (США/Україна), Роман Закревський з фотопроектом «Погляд» – серія портретів ромів з Чернігівської області (Україна), Аліна Пророка з фотосерією «Будинок для літніх людей. Самотність. Сльози на зморшках» (Україна), Юрій Данченко з фотосерією «Danza Down» (Україна), Олексій Товпига з фотосерією «Космос тата» (Україна).

Також на виставці представлені п'ять спецпроектів: два з них – від українських фотографів, три – зарубіжні, зокрема від митців з Нідерландів, Німеччини, США.

Фото: president.gov.ua

Виставка триватиме до 25 серпня 2021 року в Національному заповіднику «Софія Київська».

Photo Kyiv – щорічний міжнародний ярмарок фотографії, заснований у 2017 році. Арт-подія є унікальною для української мистецької сцени, оскільки об'єднує міжнародні та локальні галереї, інституції, посольства різних країн та бізнес-сектор.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.