fbpx
Сьогодні
20:13 12 Сер 2021

Вища рада правосуддя запустила процес оскарження в КСУ закону про її очищення

Фото: facebook.com/OACK.640

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звернення до Верховного Суду з проханням звернутися до Конституційного Суду України стосовно перевірки окремих положень законів, що регулюють діяльність Ради.

Про це повідомляє пресслужба ВРР.

"ВРП переконана, що будь-які зміни мають відбуватися з неухильним дотриманням вимог Конституції України. Однак, окремі норми вказаних законів України викликають значне занепокоєння стосовно відповідності Конституції України, а також висновкам Конституційного Суду України від 11 березня 2020 року", – йдеться у повідомленні.

Йдеться про:

  • положення Закону № 1635-IX щодо утворення Етичної ради, її повноважень, та можливості залучення до її діяльності додаткових експертів, фахівців міжнародних та іноземних організацій;
  • процедуру формування першого складу Етичної ради, яка передбачає обов'язкову участь трьох осіб, визначених міжнародними та іноземними організаціями, а також порядок ухвалення рішень;
  • одноразове оцінювання Етичною радою діючого складу Вищої ради правосуддя, а також підстави та порядок відсторонення їх від посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: