fbpx
Сьогодні
16:26 12 Сер 2021

У Венедіктової перевіряють чи знаходиться Рудьковський в Монако

Офіс генерального прокурора перевіряє інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про нібито перебування в Монако ексміністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського, підозрюваного в організації викрадення і тортур глави компанії "Нафтогазвидобування", і в разі підтвердження інформації ініціювватиме питання посилення йому запобіжного заходу.

Про це заявив Офіс генпрокурора, пише "Інтерфакс-Україна"

"Інформація про перебування підозрюваного на території Князівства Монако, поширена в засобах масової інформації, Офісом генерального прокурора зараз перевіряється. За даними сторони захисту, підозрюваний сьогодні ввечері має прибути в Україну і має намір з'явитися до прокурора і слідчого", – йдеться у повідомленні.

При цьому в Офісі генпрокурора запевнили, що "в разі підтвердження порушення підозрюваним покладених на нього зобов'язань, прокурор буде ініціювати перед судом питання про зміну обраного запобіжного заходу на більш суворий".

У відомстві пояснили, що постановою слідчого судді Печерського районного суду Києва від 5 липня 2021 було задоволено клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою у зв'язку з наявністю у підозрюваного численних хронічних захворювань, що підтверджується доданою до клопотання медичною документацією.

Таким чином, як зазначили в Офіс генпрокурора, до Рудьковського було застосовано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 30 липня підозрюваний звернувся до процесуального керівника з клопотанням про надання йому дозволу на виїзд для обстеження і лікування в м.Відень (Австрія) в період з 5 по 21 серпня 2021 року.

"Процесуальний керівник розглянув це клопотання і з урахуванням встановлених слідчим суддею Печерського районного суду …. Фактів наявності у підозрюваного хронічних захворювань, 2 серпня 2021 року надав йому дозвіл на виїзд в цей період виключно в місто Відень Республіки Австрія з метою отримання кваліфікованої медичної допомоги", – кажуть у Венедіктової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: