fbpx
Сьогодні
15:06 12 Сер 2021

Любченко розповів, як держава стимулює вітчизняне виробництво

"Купуй українське" уже працює, суспільна думка це формує – переважна більшість українців дійсно звертає увагу на країну-виробника при придбанні.

Про це розповів Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко під час інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, наявність сталого внутрішнього попиту має забезпечити стимули для виробників збільшувати обсяги виробництва товарів і послуг.

"Всі країни зацікавлені підтримувати національного виробника", – підкреслює Любченко.

Щодо підтримки національного виробника, то Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України зазначив:

"Ми поставили собі мету – знайти ті точки росту, які при найменших інвестиціях дають найбільший ефект для економіки. Знайшли таких 12 видів економічної діяльності, які за умови стимулювання дають ланцюговий ефект для всієї економіки. Наприклад, технологічне виробництво – це електромобілі, електротранспорт, пасажирський транспорт, усе, що пов'язано з медициною, а також інфраструктурою".

"Від кластерного стимулювання до консалтингового (як-от "інвестняні"), а також – гранти, пільгове кредитування, Експортно-кредитне агентство, індустріальні парки, пільги по сплаті чистого прибутку для державних підприємств, фокусне стимулювання – це там, де державне замовлення, а також розширення присутності українських виробників у державних закупівлях. У нас держзакупівель відбувається майже на 700 млрд грн на рік, це величезний інвестиційний ресурс", – назвав методи державної підтримки бізнесу Олексій Любченко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: