fbpx
Сьогодні
16:08 12 Сер 2021

Гармаш: "Формула Штайнмаєра" не виконується через Росію

Фото Reuters

"Формула Штайнмаєра" міфологізована, в самій цій формулі немає нічого страшного, але реалізувати її неможливо через протидію Росії.

Про це на каналі "Україна 24" сказав представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

"Я не маю ілюзій, що Росія визнає себе стороною конфлікту просто так, без того, щоб її змусили це зробити. Можливі якісь зміни в позиції ОБСЄ, але загальної ситуації в ТКГ це не змінить, на жаль. Швидше за все, ТКГ працюватиме в тому ж режимі, в якому працювала останні 7 років. В черговий раз хочу повторити, що у "формулі Штайнмаєра" немає нічого страшного, її міфологізували. Чомусь багато її представляють як проведення виборів до передачі під контроль України її кордону. По-перше, в самій формулі немає слова "кордон", там взагалі не згадується про цей фактор. По-друге, у формулі в черговий раз підкреслюється, що вибори мають відбутися відповідно до Конституції України, за законами України і відповідно до стандартів ОБСЄ. Стандарти ОБСЄ передбачають контроль держави над територією, на якій вона проводить вибори", – сказав Гармаш.

За словами представника делегації, Ангела Меркель "чисто чергово" підніме питання необхідності виконання цієї домовленості, яка була досягнута в Парижі.

"Я не бачу проблем в реалізації цієї домовленості, але після того, як Росія виконає свої зобов'язання, взяті нею в Парижі. Вона на сьогодні не виконала жодного, ми виконали всі, крім "формули Штайнмаєра", і то не з нашої вини, а тому що Росія заблокувала політичну підгрупу, де ця формула повинна обговорюватися. Ми не можемо прийняти її просто так, без обговорення в ТКГ. Тому це від нас не залежить. Сама формула міфологізована, там немає того, що приписують цій формулі", – сказав Гармаш.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: