fbpx
Сьогодні
09:06 12 Сер 2021

Барбі в сміттєсвіті: творець екомультфільму розповів про ідеї наступних серій

Володимир Юдашкін, автор анімаційного проєкту "Запаковані в пластик" про пригоди Барбі в сміттєвому лісі, розповів, якими можуть бути наступні серії мультфільму. Про це засновник Plasticwood Animation повідомив під час перегляду фільму, який відбувся в межах swap-вечірки в Києві цими вихідними. 

Swap-вечірка — подія, на якій учасники обмінюються якісним, але непотрібним для себе наразі одягом, даючи йому в такий спосіб друге життя. У Києві організаторки такого івенту, Катерина Кухарчук та Богдана Остапик, додають окрім безпосереднього обміну ще освітню складову. Запрошують експертів, блогерів та стилістів, які розповідають про свідомий підхід до формування гардеробу та життєвого простору. Також намагаються додати мистецької складової, розміщуючи плакати на екотематику дизайнерів та організовуючи покази таких мультфільмів як "Запаковані в пластик".

За сюжетом, лялька Гарбі, яка стала уособленням споживацького ставлення, потрапляє в сміттєвий ліс. Там на неї очікують небезпечні пригоди. А один із монстрів у кінці серії взагалі затягує її в підземелля. 

Барбі в сміттєсвіті

"Серій про пригоди Барбі в сміттєвому світі було задумано мільйон. Після того, як героїню, за сюжетом, засмоктав монстр, ми хотіли показати те підземелля. Воно мало бути зі сміття й з усіма жахами. Але врятувати Барбі повинен був Кен, який би спустився за нею як супергерой", — пояснив Володимир Юдашкін.

Далі ляльковий персонаж має витягнути героїню й відвезти її в іншу країну. Там, за сценарієм, усе буде екологічно чисте: водяні млини, вітрові електростанції. Усе перероблюватиметься, тож сміття просто не існуватиме. 

"У мультфільмі Барбі в нас стала символом споживацтва. Який образ у Барбі: вона живе в своєму розкішному будиночку, де щодня змінює образи, женеться за сукнями, шопінгом, трендами. Увесь її спосіб життя вибудуваний довкола споживання та матеріальних цінностей. У нашому мультфільмі ми іронічно показали, як такий спосіб життя може обернутися справжнім жахіттям", — додав митець.

Барбі в сміттєсвіті

Для створення мультфільму знімальна група спеціально збирала різні види сміття: поліетиленові одноразові пакети, трубочки, пластик. Ходили київськими вулицями й пляжами й підбирали різний непотріб, з якого будували потім уявний світ. Зубні щітки збирали в "Україні без сміття". Організація їх не перероблює, але спеціально для колаборації там поставили великі контейнери, в які відвідувачі могли скинути свої використані щітки. З них створили цілий Plasticwood. 

Сміття після зйомок посортували й віддали або на перероблення, або на високотемпературне спалювання. Тому сьогодні всі декорації доступні лише у відео- та фотоформаті.

"Запаковані в пластик" презентували 2019 року. Наразі команда працює над іншими комерційними проєктами й паралельно шукає фінансування для продовження роботи над мультфільмом.

Барбі в сміттєсвіті

Довідково

SWAP-party – формат вечірок з обміну одягом (який з певних причин просто "завис" у шафі), аксесуарами, взуттям та книгами. Щоб речі не займали дорогоцінне місце, а учасники не їздили містом у пошуках пунктів, де приймають одяг, можна принести свій гардероб на вечірку, де йому знайдуть нових власників. Речі, що не знаходять своїх господарів, ідуть на благодійність і за будь-яких умов отримують друге життя. Вечірки доповнюються освітніми елементами: лекціями блогерів, стилістів та експертів, які розповідають про свідомий підхід до формування гардеробу та життєвого простору. У серпні 2021 року SWAP-party в такому форматі відбулася вже вп'яте. Співорганізаторки вечірки: Катерина Кухарчук, Марія Моложон та Богдана Остапик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: