fbpx
Сьогодні
08:51 12 Сер 2021

Арестович розповів, чи буде покарання для Магучіх за фотографію з росіянкою на Олімпіаді в Токіо

Українська спортсменка Ярослава Магучіх, яка на Олімпіаді сфотографувалася в обнімку з росіянкою, зробила це на емоціях, тому її не варто засуджувати.

Таку думку висловив на телеканалі "Україна 24" позаштатний радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

"Ми бачимо, що наша спортсменка вчинила за спортивними традиціями, тому що вони вбиті в спортсменів з дитинства на рівні рефлексів. Взагалі програмою МОК передбачено фотографування тих, хто переміг, правда, на п'єдесталі, але тим не менше. Я не засуджую, тому що розумію, як це відбулося. Вона просто сфотографувалася на емоціях. До речі, вона з цією росіянкою змагається декілька чемпіонатів поспіль. Тобто у них там старе дружбозмагання. Я думаю, що просто на хвилі емоцій, вигравши медаль, вона сфотографувалася, не дуже розмірковуючи про якусь інформаційно-психологічну операцію, яку можуть російські спецслужби провести", – сказав він.

Арестович зазначив, що спецслужби РФ "одразу почали цю операцію, використавши вірність спортивним традиціям як привід для власної пропаганди".

"Я б на рівні Олімпійського комітету України просто заявив протест МОК, сказавши, що українські спортсмени не фотографуються з російськими. Так ізраїльські роблять – якщо Ізраїль і Іран, то вони не фотографуються… Її ніхто не буде карати, з нею, скоріше за все поговорять (в Міноборони – ред.), як це було. По-друге, спитають, яка її власна оцінка цього", – заявив позаштатний радник глави ОП.

Нагадаємо, 19-річна легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка виграла для України "бронзу" на Олімпіаді в Токіо, зробила фото зі спортсменкою від Росії Марією Ласіцкене. Останню називають "довіреною особою Путіна".

Через суспільний резонанс у Міноборони пообіцяли провести бесіду з українською спорсменкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: