fbpx
Сьогодні
19:53 11 Сер 2021

Викладача Талашка, якого звинуватили в сексуальних домаганнях, відсторонили від роботи на час розслідування

У Київському університеті імені Карпенка-Карого з 1 вересня запрацює робоча група з розслідування заяв про сексуальні домагання з боку викладача Володимира Талашка. Його самого з того часу відсторонять від роботи зі студентами.

Про це заявила заступниця ректора вишу Галина Миленька в етері «Громадського радіо».

За її словами, до складу робочої групи ввійдуть «усі проректори, завідувачі кафедр і наші юристи, а також студентська громада та представники студентського самоврядування, як із театрального мистецтва, так і з Інституту екранних мистецтв».

Група зможе запрацювати лише з 1 вересня, бо наразі майже всі викладачі перебувають у відпустках, пояснила Миленька. Що стосується самого Талашка, то він, за словами Миленької, до 29 серпня перебуває у відпустці, а з 1 вересня буде відсторонений від роботи зі студентами до завершення перевірки.

Скільки працюватиме робоча група, вона поки не може сказати: «Тут слово певних осіб проти слова Талашка. Учора [9 серпня] ми з ним зв'язалися, і він категорично спростовує усі звинувачення, викладені в дописах у соцмережі», — додала вона.

Також Миленька наголосила, що ніхто зі студентів Карпенка-Карого не звертався щодо сексуальних домагань до деканату чи студентської ради. Вона також закликала постраждалих писати офіційну заяву до поліції та міністерства культури, щоб комісія мала «більше важелів».

Зі свого боку виконувачка обов'язків ректора університету імені Карпенка-Карого Інна Кочарян попросила тих, хто зазнавав сексуальних домагань від Талашка, зв'язатися з нею особисто.

Раніше в університеті розповіли, що ще ніхто офіційно не скаржився на викладача.

Сам Талашко також відреагував на звинувачення в домаганнях.

Нагадаємо, народного артиста України, викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого Володимира Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях до студенток.

Володимир Талашко

Володимир Талашко  радянський та український актор театру і кіно, телеведучий. Заслужений артист Української РСР (1979). Народний артист України (2002).

Широку популярність йому принесла участь у фільмі Леоніда Бикова "В бій ідуть тільки "старики"", де він зіграв роль старшого лейтенанта Сергія Скворцова. Ця роль стала візитівкою актора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: