fbpx
Сьогодні
21:32 11 Сер 2021

В Україні розвиватимуть екологічний транспорт: підписано закони

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, які стимулюватимуть розвиток екологічного транспорту в Україні

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Президент Володимир Зеленський підписав два закони, які спрямовані на те, щоб розвивати екологічний транспорт: "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні" та "Про внесення зміни до пункту 4 розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні".

За цими законами, в країні мають збільшити виробництво електричних транспортних засобів, трамвайних вагонів та вагонів метро, транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, які працюють виключно на стисненому або зрідженому метані чи біогазі.

Також тимчасово, до 1 січня 2026 року, застосують низку пільг. Наприклад, на ввезення в Україну та постачання на території України транспортних засобів, оснащених електродвигунами, не накладатимуть податок.

Окрім цього, до 31 грудня 2035 року звільнили від оподаткування прибуток підприємств, які виробляють зазначені транспортні засоби, а також електродвигуни, літій-іонні (літій-полімерні) акумулятори та зарядні пристрої до них. Але лише це за умови спрямування вивільнених коштів на наукові, дослідницькі та конструкторські роботи в галузі електричного транспорту, запровадження новітніх технологій.

У пресцентрі зазначили, що ухвалення цих законів допоможе захистити довкілля, тому що використання екологічного транспорту сприятиме зниженню рівня забрудненості повітря. А також зростуть інвестиції у машинобудівній, електротехнічній галузях економіки України та з'явиться велика кількість нових робочих місць.

Ці закони наберуть чинності з 1 січня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: