fbpx
Сьогодні
18:38 11 Сер 2021

В ОПУ розповіли, про що Зеленський буде говорити з Меркель під час її візиту до Києва

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський обговорить з канцлером Німеччини Ангелою Меркель під час її візиту до Києва питання енергетичної безпеки України після запуску російського газопроводу Північний потік-2.

Про це під час брифінгу у середу, 11 серпня, повідомив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров.

Договір між США і Німеччиною з приводу Північного потоку-2 було підписано 21 липня. Згідно з документом, Берлін взяв на себе зобов'язання використовувати всі доступні засоби впливу для продовження транзитного контракту між Україною і Росією на строк до 10 років.

«Цей візит — логічне продовження контактів президента у чотирикутнику Вашингтон — Брюссель- Берлін — Київ. Ангела Меркель і Володимир Зеленський будуть говорити, як саме Німеччина буде гарантувати виконання тих зобов'язань, які дала на випадок, якщо Росія після запуску Північного потоку-2 буде зловживати своїм монопольним становищем», — повідомив він.

Крім того, за словами спікера Зеленського, сторони під час переговорів обов'язково торкнуться ситуації з безпекою на Сході України та питання, як реанімувати мирні переговори.

«І, звичайно, двосторонні відносини. Німеччина — наш ключовий партнер в Європі – і у політиці, і у торгівлі, і у промисловості, і в енергетиці. Потенціал для зміцнення цих відносин великий. Ключове, що хочу зазначити: візит Ангели Меркель доводить, що про Україну без України — ні слова. І що без прямих переговорів з президентом України сучасні найважливіші питання безпеки в Європі не вирішити», — заявив Никифоров.

Він також додав, що Офіс президента має намір запросити главу німецького уряду залишитися, щоб взяти участь у саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня, проте графік і програма візиту ще остаточно не сформовані, тому, чи залишиться вона, чи ні – поки не відомо.

Візит Меркель до України заплановано на 22 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: