fbpx
Сьогодні
15:30 11 Сер 2021

В МЗС відкрилася виставка про роль жінок в науці та їхній внесок у науковий прогрес

English version here

В МЗС України відкрили культурно-просвітницьку виставку, присвячену двом темам: популяризація здобутків української науки та забезпечення гендерної рівності, зокрема для самореалізації дівчат й жінок у сферах точних наук і природничих спеціальностей (STEM).

Як йдеться на сайті МЗС України, відкриття відбулося 10 серпня.

Серед запрошених гостей заходу були керівники представництв в Україні ЮНІСЕФ та ООН Жінки Мурат Сахін і Еріка Квапілова, які підтримують згаданий проєкт, переможниці проведеного під егідою цієї ж ініціативи конкурсу есе про українських жінок-вчених Анастасія Суворова та Марта Швець, а також Дар'я Бичкова, та інші представники проєкту "STEM is FEM", які втілюють ініціативу "Наука – це вона".

"Ця експозиція унікальних портретів 12 всесвітньовідомих українських жінок-вчених, серед яких кібернетикиня Катерина Ющенко, нейробіологиня Нана Войтенко, генетикиня Оксана Півень, математикині Олена Ванєєва й Марина В'язовська. Їх унікальний внесок у світову науку має бути гідно представлений на міжнародному рівні", – зазначила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Виставка

Вона також додала, що саме МЗС стало першим органом державної влади в Україні, який здійснив гендерний аудит.

"Протягом останніх років ми досягли чималого прогресу у сфері забезпечення гендерної рівності. У нас є чіткий План заходів та Стратегія розширення реальних можливостей для дипломаток на всіх без виключення ділянках дипломатичної служби, якими ми керуємося у нашій повсякденній роботі", – наголосила перша заступниця міністра.

Виставка

Довідка

"Наука – це вона" — сучасна освітня артініціатива, яка реалізується благодійним проєктом "STEM is FEM" за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та ООН-Жінки в Україні в рамках глобальної кампанії "Покоління рівності".

В її рамках п'ять сучасних українських ілюстраторів створили портрети 12 українських відомих науковиць, після чого дівчат з усієї України запросили взяти участь у конкурсі есе про будь-яку з цих видатних вчених.

Мета проєкту – представити молодим дівчатам успішних українських науковиць як рольових моделей, котрі надихнуть їх повірити у власне майбутнє у сфері STEM.

У змаганні взяла участь 561 дівчина віком від 14 до 21 року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: