fbpx
Сьогодні
17:06 11 Сер 2021

Українська спортсменка привезла золото та дві бронзи Чемпіонату Європи з Обідієнс

У Німеччині пройшов Відкритий чемпіонат Європи з Обідієнс (слухняність) на якому Марина Немченко, українська спортсменка та багаторазова чемпіонка з цієї дисципліни в Україні, та її підопічні вибороли одну золоту та дві бронзові медалі. Всього у змаганнях взяли участь більш 60 спортсменів з 8 країн (Австрія, Германія, Італія, Польща, Угорщина, Україна, Чехія Швейцарія).

В межах «Відкритого чемпіонату Європи з Обідієнс» Марина Немченко та її собаки породи бордер-колі Blueberry Forest Glade (Чіка) та Kisses of Angel J-A.M (Діджей) зайняли в категорії Обідієнс-2 перше та друге місце відповідно. Третє місце в Обідієнс-3 спортсменка здобула у парі з бордер-колі Blackberry Grin Veli (Чойс).

А вже в період з 12 по 15 серпня 2021 року, Марина та бордер-колі Blackberry Grin Veli (Чойс) візьмуть участь у Чемпіонаті світу з Обідієнс, який відбудеться у Швейцарії. Цього року українська збірна, що буде виступати на світових змаганнях з Обідієнс складається тільки з однієї спортивної пари.

Кінологічні дисципліни є любительськими видами спорту та фінансуються за рахунок профільних організацій або самих спортсменів. Проте останні 30 років набули надзвичайної популярності та збирають сотні спортсменів з усього світу на міжнародні змагання.

Українська спортсменка привезла золото та дві бронзи Чемпіонату Європи з Обідієнс

Про Обідієнс

Обідієнс вважається найскладнішим нормативом з слухняності, серед визнаних Міжнародною Кінологічною Федерацією (FCI). Всього існує три рівні нормативу, а підготовка спортивної пари (спортсмен та собака) до міжнародного класу Обідієнс-3, найважчого з рівнів, триває декілька років наполегливої праці. Норматив передбачає виступ спортсменів та їх собак в межах якого учасник має продемонструвати бездоганну слухняність своїх партнерів та виконання елементів нормативу, серед яких рух поруч, витримка, апорт, різні позиції у русі, та направлення чи перенаправлення на різні снаряди на великі відстані.

Українська спортсменка привезла золото та дві бронзи Чемпіонату Європи з Обідієнс

Про Марину Немченко в кінологічному спорті

Марина Немченко є тренером та суддею з Обідієнс (FCI), пастушої служби, також власницею тренінг-центру «Династія» та розплідника бордер-колі «Kisses of Angel». Марина тренує українських спортивні пари (собаки різних порід та їх власники) у таких дисциплінах як Обідієнс, пошуково-рятувальна служба, пастуша служба.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: