fbpx
Сьогодні
19:38 11 Сер 2021

Стала відома причина смерті художника Олександра Ройтбурда

Фото: ukrinform

Сьогодні, 11 серпня, в Одесі поховали українського художника та директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда. На церемонії прощання стала відома причина його смерті.

В Одесі попрощались і поховали Олександра Ройтбурда, який помер у неділю, 8 серпня. Тоді раптова смерть директора Одеського художнього музею шокувала, проте її причини не повідомлялися. У своєму останньому інтерв'ю Ройтбурд скаржився на проблеми зі здоров'ям і сном. Журналісти відзначали, що художник сильно схуд. Наприкінці березня Ройтбурд повідомив у Facebook, що захворів на Covid-19.

Під час церемонії прощання причину смерті Ройтбурда назвала його колишня дружина, дизайнер Ірина Дратва.

«Запам'ятався чорний день, коли в Facebook він виставив фото і написав: "Коронувався. Не вітайте". Ми розуміли, що з його серйозними хронічними захворюваннями це може його забрати дуже швидко. Так, на жаль, І сталося», — сказала Дратва.

Вона додала, що Олександр Ройтбурд збирався зробити щеплення від COVID-19, але не встиг, бо захворів. З'ясувалося, що він підхопив коронавірус.

Нагадуємо, церемонія прощання із художником проходила у дворі Одеського художнього музею. Його поховали на Єврейському кладовищі в Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: