fbpx
Сьогодні
12:15 10 Сер 2021

Україна співпрацюватиме з Грузією у сфері "зеленої" енергетики та енергоефективності

English version here

Україна і Грузія уклали меморандум про співпрацю у сферах енергоефективності та "зеленої" енергетики

Про це повідомила пресслужба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Згідно з повідомленням, Держенергоефективності та Міністерство економіки та сталого розвитку Грузії уклали меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.

За словами в.о. голови енергоефективності Костянтина Гури, обидві країни докладають зусиль для розвитку "зеленої" енергетики, декарбонізації економіки, а партнерство відкриє додаткові горизонти для спільних цілей. Партнерство має стати новим етапом розвитку зовнішньоекономічних відносин та формуванні ефективної політики розвитку "чистої", енергоефективної, низьковуглецевої економіки в обох країнах.

У пресслужбі зазначили, що в рамках меморандуму сторони планують визначати можливості для реалізації спільних проєктів у сфері енергоефективності, та "зеленої" енергетики, а також обмінюватися досвідом, передовими практиками та механізмами впровадження проєктів у зазначених сферах.

Гура зауважив, що Україна має потенціал для розвитку як сфери енергоефективності, так і "зеленої" енергетики. За останні сім років впроваджено проєктів на суму близько 7,8 млрд євро інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: