fbpx
Сьогодні
17:29 10 Сер 2021

Ткаченко розкритикував дрифт на Софійській площі у Києві

Фото: kyivcity.gov.ua

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко різко розкритикував зйомки екстремального водіння біля Софії Київської в центрі Києва.

"Багато хто вже бачив відео екстремального водіння на Софійській площі навкруги пам'ятника Богдану Хмельницькому. Я навіть не намагаюся уявити, щоб хтось у світі дозволив собі влаштовувати такий дрифт у підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО", – написав Ткаченко у Telegram.

За словами міністра культури, тут навіть справа не в засміченій бруківці, яку "добре, що вже відмивають".

"А в, по-перше, жахливому, неналежному ставленні до нашої культури. По-друге – відношенні до безпеки людей довкола. І, по-третє – до законодавства України, адже дозволів на це не давало ані наше міністерство, ані заповідник "Софія Київська". Уявіть себе таке, наприклад, у Ватикані – на площі Святого Петра. Або перед собором Нотр-Дам де Парі. Впевнений, усі учасники перегонів, як і організатори рекламних зйомок, були б або покарані, або б заплатили штрафи"", – зазначив міністр.

Ткаченко закликав Національну поліцію та КМДА ретельно розслідувати інцидент на Софійській площі. Він додав, що Мінкульт також з'ясовує, "як це взагалі стало можливим".

На думку Ткаченка, цей інцидент є приводом, щоб його міністерство "мало важелі накладати штрафи або заборону, якщо таке буде відбуватись біля історичних пам'яток".

Як повідомляє MMR, за знімкування відповідав продакшн Lushyn Filmmaking, який повідомив в Instagram (приватний обліковий запис), що це проєкт Red Bull до Дня Незалежності України. Видання додає: продакшн пізніше пообіцяв, що прибере сліди на покритті Софіївської площі, яке залишили автівки.

В одній із автівок, які брали участь у знімкуваннях, була українська реперка alyona alyona. Це видно на відео, викладених у сторіз українського представництва Red Bull.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: