fbpx
Сьогодні
16:02 10 Сер 2021

На Софійській площі в Києві автівки влаштували дрифт: КМДА звернулася до поліції

Фото: kyivcity.gov.ua

У столиці на Софійській площі 10 серпня кілька автомобілів влаштували дрифт для рекламних роликів. Поліція відкрила кримінальне провадження

Про це передає КМДА.

"Сьогодні зранку в історичному центрі столиці, на Софійській площі, відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спеціальних огороджень не було встановлено. Також значно забруднено слідами автомобільних колес покриття на історичний площі.

Міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок. Із балансоутримувачем території зйомка також не була погоджена.

КМДА звернулось до поліції щодо розслідування інциденту і встановлення причетних до нього осіб.

софійська площа дрифт

Фото: kyivcity.gov.ua

софійська площа дрифт

Фото: kyivcity.gov.ua

У пресслужбі поліції Києва повідомили, що відкрито кримінальне провадження.

"Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять ретельну перевірку обставин, спілкуються з організаторами та встановлюють усіх учасників несанкціонованої зйомки", – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Як повідомляє MMR, за знімкування відповідав продакшн Lushyn Filmmaking, який повідомив в Instagram (приватний обліковий запис), що це проєкт Red Bull до Дня Незалежності України. Видання додає: продакшн пізніше пообіцяв, що прибере сліди на покритті Софіївської площі, яке залишили автівки.

В одній із автівок, які брали участь у знімкуваннях, була українська реперка alyona alyona. Це видно на відео, викладених у сторіз українського представництва Red Bull.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Софійська площа перебуває в підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО, а отже, має посилений охоронний статус. «З боку МКІП також з'ясовуємо, як це взагалі стало можливим», — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: