fbpx
Сьогодні
13:15 10 Сер 2021

Цього року жителі Землі зможуть побачити "різдвяну комету"

Комета Leonard, яка була відкрита в січні цього року Грегом Леонардом, зблизиться із Землею 12 грудня.

Вона не становитиме загрози для нашої планети, але до того моменту, ймовірно, буде помітна неозброєним оком, повідомляє Forbes.

Комету можна буде побачити поруч із зіркою Арктур в сузір'ї Ботеса незадовго до світанку або відразу після заходу сонця. Якщо її не можна буде розглянути неозброєним оком, в цьому можуть допомогти біноклі.

Разом з тим, чогось дійсно незвичайного від комети варто чекати через тиждень, 18 грудня, коли вона досягне Венери. Тоді вона пролетить на відстані всього 4,3 мільйона кілометри від планети. А вже через два дні «зачепить» Венеру хвостом.

Відзначається, що це буде найближче зближення комети з планетою Сонячної системи з 2014 року. Тоді об'єкт C/2013 A1 Siding Spring пролетів близько до Марсу і викликав на Червоній планеті «зорепад», який міг спостерігати апарат NASA.

Вчені вважають, що зближення комети Leonard з Венерою представляє невелику небезпеку для апаратів на орбіті планети, особливо для японського зонда Akatsuki. Імовірність того, що комета викличе зорепад на Венері, вкрай мала, але вчені відзначають, що зближення об'єкта з планетою дозволить їм вивчити кометний хвіст в деталях, недоступних раніше.

Астрономи також заявили про виявлення ще однієї потенційно яскравої комети C/+2021 O3 (PanSTARRS). Ймовірно, що її можна буде побачити неозброєним оком або за допомогою бінокля в травні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: