fbpx
Сьогодні
11:55 10 Сер 2021

Найменьшого новонародженого у світі виписали через рік в лікарні

Фото National University Hospital

Дитину, яку вважали найменшим новонародженим у світі, виписали з лікарні Сінгапуру через 13 місяців інтенсивного лікування.

Як повідомляє ВВС, на момент народження дівчинка важила 212 грамів, а її зріст становив 24 сантиметри.

Квек Юй Сюань народилася на 25 тижні вагітності. Це набагато менше повноцінних 40 тижнів. Мати дівчинки народила її за допомогою екстреного кесаревого розтину після того, як їй поставили діагноз прееклапсія – небезпечне підвищення кров'яного тиску. Цей стан може призвести до пошкодження органів і стати смертельним і для матері, і для дитини.

Згідно з даними Національної університетської лікарні в Сінгапурі, у дитини були «обмежені шанси на виживання». Дівчинка проходила кілька видів лікування, її життя залежало від електроніки та іншого обладнання.

Найменьшого новонародженого у світі виписали через рік в лікарні

Фото National University Hospital

Зараз Юй Сюань важить набагато більше – 6,3 кілограма. Лікарі заявили, що під їхнім наглядом розвиток і здоров'я дитини досягли значного прогресу, а отже, її можна виписати з лікарні. Батьки Юй Сюань змогли оплатити її тривале перебування в лікарні за допомогою краудфандингової кампанії, на її лікування зібрали майже 367 тисяч доларів США.

Попередньою рекордсменкою була новонароджена з США вагою 245 грамів. Вона народилася в 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: