fbpx
Сьогодні
18:04 10 Сер 2021

Адвокат Чауса порівняв екссуддю с Протасевичем

Повернення судді Миколи Чауса в Україну в одних трусах після трьох місяців знервованих пояснень з владою Молдови, було схоже один в один на роботу ФСБ по справі Надії Савченко.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Ілля Новіков.

"Чаус заговорив, і це вже не виглядає як Росія 2014 року, це Білорусь 2021. Журналіст Роман Протасевич, заради арешту якого викрали ірландський "Боїнг", зараз переведений під домашній арешт і постійно дає інтерв'ю, як добре йому жилося в тюрмі і як у нього немає ні до кого претензій, а до Лукашенко одна повага і подяка. І поки ніхто з аудиторії не промовляє вголос слово "заручник", все йде як не можна краще. Чаус тепер теж розповідає, що до 3 серпня СБУшники його не затримали, а навпаки, забезпечували йому безпеку від можливого вбивства, і що це НАБУ неправильно намагалися його заарештувати, а сам він ледь пішов живим", – розповів він.

За словами юриста, якщо Чаус скаже, що у нього немає до СБУ претензій, то і ні у кого іншого в Україні їх не буде, а з Молдовою "як-небудь саме розсмокчеться".

"Я розумію, що це так не працює, і ви розумієте, і єдині хто цього не розуміє – ті, кого це більше всіх стосується. Хто віддавав наказ на цю операцію, хто на ній засвітився, хто її потім прикривав і хто продовжує намагатися вичавити з неї якісь політичні плюси. Плюсів там не буде і все одно всім доведеться відповідати", – підсумував Ілля Новіков.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

8 травня стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса і незаконного переправлення його через державний кордон.

17 травня цього року в Telegram-каналі з'явилося відеозвернення Чауса, про можливе викрадення якого повідомлялося з початку квітня. Він заявив, що планує повернутися в Україну і заперечив, що його викрали в 2021 році.

23 липня розслідування справи стосовно "викрадення" українського екссудді Миколи Чауса в Молдові завершили. Молдовські слідчі органи чекають відповіді від України.

30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса знайшли у Вінницькій області.

За даними НАБУ, СБУ вивезла Чауса на Володимирську, 33, не передаючи його співробітникам НАБУ.

3 серпня детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні "Феофанія", а пізніше ВАКС відправив Миколу Чауса під цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: