fbpx
Сьогодні
19:22 09 Сер 2021

У Зеленського розраховують отримати від МВФ не менше $700 млн

Україна розраховує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) поточного року не менше 700 млн доларів за новим траншем.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

"Агентство Fitch випустило більш ніж позитивні меседжі щодо України, вони змінили прогноз зі стабільного на позитивний. Ми продовжуємо кооперацію з МВФ, зокрема за програмою stand by, і за цією програмою у вересні буде місія МВФ, ми очікуємо, що досить швидко буде українське питання винесене на розгляд ради директорів МВФ. Це означає, що ми можемо отримати як мінімум 700 млн доларів за наступним траншем. Водночас я б очікував, що цього року ми можемо отримати і більше, як мінімум ще додатковий транш", – сказав радник президента.

За його словами, вже "сформована подушка безпеки на вересень, коли йдуть великі платежі за державними позиками, зробленими 6-7 років тому".

"Ми повинні виплатити 2,8 млрд доларів за зовнішнім боргом. Ситуація більш-менш не просто контрольована, а ми перебуваємо в зоні стійкого фінансового стану, наші золотовалютні резерви понад 28 млрд доларів", – заявив Устенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: