fbpx
Сьогодні
10:18 09 Сер 2021

Черкаси планують з'єднати з Києвом "Інтерсіті" до кінця 2021 року

Між Черкасами та Києвом до кінця 2021 року запустять швидкісні електропоїзди «Інтерсіті». Дорога між містами займатиме 2 години 30 хвилин.

Про це повідомили в Черкаські облдержадміністрації.

Зроблять це завдяки електрифікації дільниці Черкаси — ст. імені Т. Шевченка. 6 серпня там організували урочистий запуск робіт, на який приїжджали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко та міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Шмигаль там зазначив, що електрифікація цієї дільниці — історичний момент, адже лише два міста — Черкаси та Житомир — досі позбавлені залізничного сполучення з переважною більшістю регіонів України.

Між Черкасами та Києвом

«У перспективі це дасть серйозний економічний ефект. Йдеться і про комфорт та швидкість перевезень, і про великий пасажиропотік, оскільки багато жителів області працюють у Києві й приїздять додому на вихідних, і про розвиток туризму», — зазначив прем'єр.

В ОДА кажуть, що завдяки електрифікації залізниці від Черкас до ст. Т. Шевченка жителі області отримають якісно нове приміське сполучення з обласним центром. Швидкі та зручні поїзди обіцяють запустити від Городища, Корсунь-Шевченківського, Сміли, Кам'янки до Черкас.

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко переконує, що у планах на наступні роки передбачено продовження електрифікації від Черкас до станції Гребінка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: