fbpx
Сьогодні
20:12 08 Сер 2021

В Одесі назвали дату похорону Ройтбурда

Фото: ukrinform

Одесити цілий день приносять квіти до будівлі Одеського художнього музею, вшановуючи талант видатного митця і керівника установи Олександра Ройтбурда, серце якого перестало битися 8 серпня.

У понеділок, 9 серпня, родичі та влада міста узгодять час прощання і поховання художника, повідомили Укрінформу в департаменті культури і туризму Одеської міськради.

Ройтбурд

Фото: ukrinform

«Труну з тілом видатного митця доставлять до Одеси 9 серпня, тоді ж буде узгоджено час прощання одеситів з Олександром Ройтбурдом. Орієнтовно – 11-12 серпня. Також буде погоджено з дружиною художника одне з двох кладовищ, де його буде поховано», – сказала керівник департаменту культури і туризму Тетяна Маркова.

Ройтбурд

Фото: ukrinform

Мер Одеси Геннадій Труханов висловив глибокі співчуття рідним, близьким і колегам художника: «Багато хто, у тому числі й я, не встигли подякувати йому. За те, що привів глядача в музей… За безцінну спадщину, залишену нам…».

Нагадаємо, що у неділю, 8 серпня, пішов з життя відомий український художник та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Йому було 59 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: