fbpx
Сьогодні
14:17 08 Сер 2021

У Криму російські силовики зірвали богослужіння в храмі ПЦУ

Фото: "Голос Криму"

Представники "силових структур" окупаційної влади під час Богослужіння увірвалися до приміщення чоловічого монастиря Святого Димитрія Солунського Православної Церкви України в селі Балки Білогірського району.

Як повідомляє "Голос Криму", ці незаконні дії здійснили слідчі "Центру протидії екстремізму" м. Сімферополя, керівником яких є майор Горєванов Володимир Вікторович.

Настоятеля монастиря архімандрита Даміана змусили зупинити ранкове богослужіння. Свої дії силовики пояснюють тим, що настоятель храму здійснює ніби то незаконні дії, звершуючи молитву в приміщенні у не відповідності до російського законодавства. Свої дії вони виправдовували рішенням "Міністерства юстиції Республіки Крим".

"Службу заборонили проводити, всіх заставили вийти на подвір'я монастиря і почали складати протоколи", – повідомив митрополит Климент Сімферопольський та Кримський ПЦУ.

Постійний представник президента України в АРК і Севастополі Антон Кориневич відреагував на цей інцидент.

"Порушення прав віруючих, свободи совісті та віросподівання є системними порушеннями прав і свобод людини з боку окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", – наголосив він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: