fbpx
Сьогодні
17:15 08 Сер 2021

У Греції за 10 днів згоріло понад 56 тисяч гектарів лісу

Фото: Getty Images

У Греції за останні 10 днів згоріло понад 56 тисяч гектарів лісу. При цьому Греція переживає найсильнішу спеку за останні 30 років.

Про це повідомляє BBC.

Ризик подальших пожеж залишається високим у багатьох регіонах, у тому числі в районі Афін і на Криті.

У боротьбі з вогнем беруть участь понад 1 тисяч пожежників. Також ліквідації пожеж до Греції відправлені загони пожежників з Великобританії, Франції, Румунії, Швейцарії.

За останню добу десятки лісових пожеж спалахнули на Евії (другому за величиною острові Греції, – Ред.) і в районах Пелопоннесу, включаючи Аркадію і Олімпію.

На Евії понад 2 тисячі людей евакуювали на поромі. Десять кораблів стоять в місті Пефкі, на півночі острова, готові в разі необхідності евакуювати ще більше людей.

Як повідомляла Рубрика, у Греції від минулого вівторка, 27 липня, вирують лісові пожежі. Вогонь пошкодив десятки будинків і автомобілів. Швидко впоратися з пожежею рятувальникам заважав сильний вітер. До лікарень потрапило кілька десятків людей, які надихалися диму.

Крім того, лісові пожежі вирують в Італії, Туреччині, Албанії, Кіпрі та Північній Македонії.

Нагадаємо, що 6 серпня зведений загін вогнеборців з усієї країни  із необхідним обладнанням вилетіли з аеропорту "Київ" в Грецію за дорученням президента України та уряду.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: