fbpx
Сьогодні
08:54 08 Сер 2021

Стало відомо, хто буде прапороносцем України на закритті Олімпіади 2020

Володарка двох олімпійських нагород у веслуванні на байдарках і каное Людмила Лузан була удостоєна нести прапор України під час закриття Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо.

Про це повідомила пресслужба НОК України, пише Рубрика.

В олімпійському Токіо 24-річна українка двічі підіймалася на п'єдестал пошани, виборовши "срібло" із партнеркою по збірній Анастасією Четверіковою у каное-двійці на 500 метрів й "бронзу" у змаганнях каное-одиночок на дистанції 200 метрів.

"Для мене це дуже велика честь. Чесно скажу, не очікувала. Коли мені про це повідомили, я стрибала від щастя. Хочу сказати, що я також не очікувала, що все так складеться для мене в Токіо й я зможу вибороти дві з двох можливих для мене олімпійських нагород. Це неймовірно! Сьогодні я з гордістю буду нести прапор нашої країни! З нетерпінням очікую на цю мить. Це найяскравіше завершення токійської Олімпіади! Я дуже щаслива!", – сказала Людмила Лузан.

Урочиста церемонія закриття Олімпіади в Токіо розпочнеться 8 серпня о 14:00 за київським часом.

Усього на ХХХІІ Літній Олімпіаді в Токіо українці завоювали 19 медалей

Золото нашій національній команді у категорії до 87 кг приніс борець Жан Беленюк. У ще одного представника греко-римського стилю Парвіза Насібова срібна медаль у вазі до 67 кг. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. Срібло та бронзу виграла веслувальниця Людмила Лузан – вона стала третьою на дистанції 200 м на каное-одиночці, та фінішувала другою на дистанції 500 м з Анастасією Четвериковою. Боксер Олександр Хижняк отримав срібло у вазі до 75 кг. В останній день Олімпіади срібну медаль для України змогла принести на велотреці Олена Старікова.

В карате Анжеліка Терлюга посіла друге місце у категорії до 55 кг, а Станіслав Горуна став третім у вазі до 75 кг. Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу у категорії до 68 кг, а Ірина Коляденко посіла третє місце в категорії до 62 кг.

Також бронзові медалі Україні принесли легкоатлетка Ярослава Магучіх у стрибках у висоту, дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета, тенісистка Еліна Світоліна та Марта Федіна і Анастасія Савчук серед дуетів у артистичному плаванні, які також стали третіми у складі збірної Україниу групових вправах.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: