fbpx
Сьогодні
19:12 08 Сер 2021

На Львівщині реконструюють дамбу хвостосховища

На території ДП «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка» в Новому Роздолі на Львівщині завершують капітальний ремонт західної дамби хвостосховища №1. Це дасть змогу запобігти надзвичайній ситуації із забруднення Дністра та прилеглих населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Західна дамба хвостосховища №1 є найбільш проблемною і вимагає термінового відновлення, бо гідротехнічні споруди розташовані на близькій відстані до транскордонної річки Дністер. В результаті впровадження заходу проведемо ремонт західної дамби на довжині 350 м, у зв'язку з чим буде забезпечено безпечне зберігання відходів сірчаного виробництва, усунено небезпеку забруднення басейну річки Дністер та прилеглих населених пунктів, а також відновлено екологічну рівновагу в зоні діяльності ДП «РГХП «Сірка»», – зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

реконструюють дамбу хвостосховища

Ремонт має відновити поперечний профіль західної дамби, щоб запобігти просочуванню вод зі хвостосховища через тіло дамби та раптового попадання відходів у навколишнє природне середовище. Захід спрямований на ліквідацію одного з основних джерел небезпеки потенційно небезпечного об'єкта, який при певних умовах може спричинити надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

За даними Prozorro, на капітальний ремонт західної дамби хвостосховища №1 ДП РГХП "Сірка» спрямовано понад 1 млн 400 тис. грн. Кошти надали з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: