fbpx
Сьогодні
14:56 07 Сер 2021

У Кривому Розі за 3 місяці в атмосфері опинилося 663 тонни викидів: причина у вибухах на кар'єрах

Фото УНІАН

Рівень забруднення повітря в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області в липні поточного року за індексом забруднення атмосферного повітря зберігся на рівні "дуже високий".

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Через невелику кількість опадів та спекотну погоду, найбільше забруднення зафіксовано в Інгулецькому районі, повідомляється в щомісячному бюлетені забруднення атмосферного повітря за минулий місяць.

За даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗАП) Кривого Рогу, протягом минулого місяця спостерігалося перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) щодо пилу в 131 випадку (50% проб), формальдегіду – у 71 випадку (14%), фенолу – у восьми випадках (2%), оксиду вуглецю – у восьми випадках (3%) і діоксиду азоту – у шести випадках (2%).

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, оксиду азоту та аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічних норм, констатується у довідці. Щодо пилу фіксувалося перевищення на всіх п'яти пунктах спостережень, щодо діоксиду азоту та формальдегіду – також на всіх п'яти постах. Крім того, в Центрально-Міському районі спостерігалося перевищення ГДК щодо фенолу в 1,33 раза.

У першому кварталі 2021 року викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря міста залишилися на рівні аналогічного періоду минулого року і становили 56,26 тис. тонн. Водночас протягом I кварталу 2021 року промислові підприємства "ArcelorMittal Кривий Ріг", ТОВ "Рудомайн", "Південний ГЗК", "Центральний ГЗК", "Інгулецький ГЗК" і "Північний ГЗК" здійснили 46 масових вибухів у кар'єрах. Викиди забруднювальних речовин в атмосферу під час масових вибухів у кар'єрах за I квартал 2021 сягнули 663 тонн, зокрема пилу – 575 тонн, оксиду вуглецю – 49 тонн, діоксиду азоту – 39 тонн.

Завдяки вживанню підприємствами заходів зі скорочення викидів під час здійснення вибухів вдалося запобігти викидам в атмосферу 2,4 тис. тонн забруднювальних речовин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: