fbpx
Сьогодні
10:38 07 Сер 2021

Справа щодо замаху на Стерненка: активіст назвав процес щодо себе "кафкіанським судилищем"

6 серпня у Приморському суді відбулося чергове засідання у справі щодо активіста Сергія Стерненка та його самооборону під час збройного нападу на нього.

Як зазначив Стерненко у Telegram, "інакше як цирком" це засідання він назвати не може.

Активіст розповів, що прокурор у якості свідка привів чоловіка, який, за словами Стерненка, тренував одного з нападників Ісайкула.

"Нахіба ми витратили день на цього "свідка"? Бо у прокурорів нема свідків реальних, і вони тягнуть кого завгодно, щоб створити ілюзію, що вони є. І так вже не вперше", – вважає Сергій Стерненко.

Також адвокат Вадим Оксюта в суді надав докази неправдивості свідчень Олександра Побєдова, якого Стерненко вважає співучасником нападу на себе. Та попри це прокурор підкреслив, що свідчення Побєдова правдиві.

"Прокурор в суді захищає організатора замаху на мене. Публічно, не соромлячись. Чорт, який давав команду на мене напасти і підконтрольний Венедіктовій прокурор — одне ціле. Цинізм просто не має меж", – коментує Стерненко.

Найбільшу ж увагу Стерненко звертає на слова й дії судді Сергія Кічмаренка під час засідання. За словами активіста, суддя заявив, що адвокат "не можна сперечатись із судом, бо суд вирішує долю вашого клієнта", а також вмовляв прокурора діяти у процесі далі, через що сторона захисту не змогла надати власні докази під час засідання.

"Це процесуальний треш, який мені, як правнику, складно описати цензурно", – підкреслив Стерненко.

Він зазначив, що наступне засідання призначене на 10 вересня о 12:00.

"На ньому допитаємо експертів. Але поки не ясно яких саме, бо прокурор не встиг навіть визначитись сам, прийнявши таке рішення під тиском головуючого судді Кічмаренка", – повідомив Сергій Стерненко.

Нагадаємо, активіста Сергія Стерненка засудили до одного року умовно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: