fbpx
Сьогодні
16:08 07 Сер 2021

Ще одна "бронза" в скарбничку України: Магучіх посіла третє місце зі стрибків у висоту

English version here

Фото Reuters

7 серпня у рамках літніх Олімпійських ігор 2020 у Токіо відбулися фінальні спортивні змагання зі стрибків у висоту, в яких взяли участь легкоатлетки Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко.

Як пише Рубрика, це вже 18 медаль у здобутку України на цьогорічній Олімпіаді.

19-річна Магучіх не змогла з першого разу стрибнути на висоту 2.02 метра і перенесла дві спроби на висоту 2.04, однак і ця висота їй не далася. Однак і такого результату українці вистачило для бронзи.

Ярослава Магучіх

Ярослава Магучіх

Фото: World Athletics

Ярослава Магучіх

Ярослава Магучіх

Фото: AP Photo/Martin Meissner

Геращенко та Левченко не вийшло подолати позначку в 2 метри і посіли четверте і восьме місця відповідно.

У півфіналі спортсменки виконали нормативи та показали результат в 1,95 м, завдяки чому українки вийшли у фінал Олімпіади.

Магучіх зробила приголомшливий стрибок з першої спроби, а Левченко та Геращенко вдалося виконати норматив в 1/2 фіналу лише після третього ривка.

Ярослава Магучіх

Загалом за 15 змагальних днів Олімпіади-2020 Україна здобула 18 медалей.

Золото у категорії до 87 кг виграв борець Жан Беленюк. У ще одного представника греко-римського стилю Парвіза Насібова срібна медаль у вазі до 67 кг. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. В карате Анжеліка Терлюга посіла друге місце у ваговій категорії до 55 кг, а Станіслав Горуна став третім у вазі до 75 кг.

Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу у категорії до 68 кг, а Ірина Коляденко посіла третє місце в категорії до 62 кг. Також бронзові медалі Україні принесли дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета та тенісистка Еліна Світоліна.

Крім цього, веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверикова здобули срібну медаль на дистанції 500 м на каное. У цей же день боксер Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг став віцечемпіоном на Олімпійських іграх 2020, а українська збірна здобула "бронзу" в артистичному плаванні.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: