fbpx
Сьогодні
Фото 09:42 07 Сер 2021

Боксер Олександр Хижняк здобув "срібло" на Олімпіаді в Токіо

English version here

лоУкраїнський боксер Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг став віцечемпіоном на Олімпійських іграх 2020.

У НОК України зазначають, що у фіналі Хижняк поступився бразильцю Еберу Соузі.

"Перші два раунди вирішального поєдинку проти боксера з Бразилії Еберта Соузи наш співвітчизник впевнено перемагав та на останніх хвилинах третього раунду все ж пропустив удар суперника, який вирішив долю бою", – зазначають в НОК України.

Натомість у Федерації боксу України здивовані результатом фінального бою.

"Наш Олександр Хижняк впевнено вів поєдинок до перемоги і золотої медалі Олімпійських ігор!!! Але дивне рішення судді, який зупинив бій у середині третього раунду, перекреслило всі сподівання українських вболівальників. Більш того, перекреслило здоровий глузд…

За всіма правилами після падіння одного з боксерів рефері мав дорахувати до "8", але, як ми бачили, цього зроблено не було", – наголосили у Федерації.

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Олександр Хижняк на Олімпіаді

Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка привітав спортсмена зі срібним здобутком, побажав не зупинятися, продовжувати вірити в себе.

Загалом за 15 змагальних днів Олімпіади-2020 Україна здобула 16 медалей.

Золото у категорії до 87 кг виграв борець Жан Беленюк. У ще одного представника греко-римського стилю Парвіза Насібова срібна медаль у вазі до 67 кг. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. В карате Анжеліка Терлюга посіла друге місце у ваговій категорії до 55 кг, а Станіслав Горуна став третім у вазі до 75 кг.

Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу у категорії до 68 кг, а Ірина Коляденко посіла третє місце в категорії до 62 кг. Також бронзові медалі Україні принесли дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета та тенісистка Еліна Світоліна.

Крім цього, веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверикова здобули срібну медаль на дистанції 500 м на каное.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: