fbpx
Сьогодні
11:17 07 Сер 2021

15-річний український стрибун у воду посів 6 місце на Олімпіаді 2020: це найкращий результат за 30 років Незалежності

15-річний український стрибун у воду Олексій Середа посів 6 місце на цьогорічній Олімпіаді в Токіо.

Про це повідомила пресслужба НОК України, передає Рубрика.

Він завершив фінал на шостому місці з результатом 461,70 в індивідуалі на вишці 10 м.

Олексій Середа

Фото: Ukrainian Diving Federation

Попри такий високий результат ці Олімпійські ігри для юнака дебютні, а його результат найкращий для вітчизняних спортсменів у цьому виді програми за часи незалежності України.

Загалом за 15 змагальних днів Олімпіади-2020 Україна здобула 16 медалей.

Золото у категорії до 87 кг виграв борець Жан Беленюк. У ще одного представника греко-римського стилю Парвіза Насібова срібна медаль у вазі до 67 кг. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. В карате Анжеліка Терлюга посіла друге місце у ваговій категорії до 55 кг, а Станіслав Горуна став третім у вазі до 75 кг.

Борчиня Алла Черкасова здобула бронзу у категорії до 68 кг, а Ірина Коляденко посіла третє місце в категорії до 62 кг. Також бронзові медалі Україні принесли дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета та тенісистка Еліна Світоліна.

Крім цього, веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Четверикова здобули срібну медаль на дистанції 500 м на каное. У цей же день боксер Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг став віцечемпіоном на Олімпійських іграх 2020.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: