fbpx
Сьогодні
19:48 06 Сер 2021

Збитки держпідприємств за минулий рік складають 51,3 млрд грн, - Любченко

Фото: facebook.com/TaxUkraine

Уряд впорядкує систему управління державною власністю, яка наразі є неефективною, адже за підсумками минулого року від діяльності держкомпаній отримано 51,3 млрд грн збитку.

Про це заявив Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко під час наради з питань ефективності управління державними підприємствами та впровадження принципів корпоративного управління ОЕСР, повідомляє Рубрика.

"На сьогодні в Україні налічується понад 3 тис. державних компаній, із яких 44% не працюють зовсім. За підсумками діяльності у минулому році державні компанії отримали 51,3 млрд гривень збитку. Збитково спрацювали 463 підприємства, а неефективними визнані 1530 підприємств. Це свідчить про наявність серйозних та системних проблем в управлінні держвласністю, які потрібно негайно вирішувати", – повідомив Олексій Любченко.

Він зазначив, що така ж негативна тенденція продовжується і у І кварталі 2021 року – суб'єкти управління керують об'єктами державної власності не належним чином. Як наслідок, у І кварталі 2021 року управління визнано негативним у 34 суб'єктів.

"Мінекономіки спільно з суб'єктами управління з метою оптимізації державного сектору економіки, оновили Тріаж – групування об'єктів державної власності. Головний принцип – у державній власності повинні залишитися лише ті об'єкти, які пов'язані із виконанням державою своїх функцій", – зазначив Олексій Любченко.

Далі Мінекономіки разом з Фондом державного майна України та іншими суб'єктами управління планують працювати над переліками Тріаж для досягнення оптимальної структури державної власності.

Під час наради учасники обговорили ключові проблеми та порушення в управлінні суб'єктів господарювання державного сектору економіки, питання притягнення до відповідальності порушників і посилення відповідальності за невиконання рішень Уряду та законодавства у сфері управління держвласністю. Окрема увага – питанню перегляду процедур, пов'язаних з корпоративним управлінням, щоб вони повністю відповідали керівним принципам ОЕСР.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: