fbpx
Сьогодні
19:14 06 Сер 2021

У "Слузі народу" заявили, що Зеленський відійшов від позиції компромісу

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський у відносинах з Росією відійшов від позиції компромісу.

Про це на телеканалі "Україна 24" заявила народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець, коментуючи слова Зеленського, що Росія "оплакуватиме свої ж кроки щодо Криму".

На запитання, чи дратують такі кроки Кремль, Мошенець відповіла:

"Так, дратують. Хочу поаплодувати і підтримати президента, який не боїться в обличчя агресору говорити ті речі, які є надто неприємними, не боїться заявляти про це і відійшов від позиції компромісу і певної толерантності, навіть дипломатичності, через яку нормальні держави могли б знайти спільну мову. Але коли по той бік стоїть держава-злодій, яка краде твої території, вбиває твоїх людей, яка робить плювки в обличчя людей, які живуть там (на окупованих територіях – ред.) і вважають себе українцями. Я вже не кажу про кримських татар, яких століттями виселяли, і зараз продовжують це робити. Я, крім того, щоб підтримати цю думку про певний міжнародний тероризм, більше нічого не можу сказати".

За словами депутатки, Зеленський "зрозумів очевидність того, що є певні країни, є певні лідери країн, які не розуміють мову міжнародної дипломатії, які не орієнтуються на юридичні закони, встановлені міжнародною спільнотою".

"І говорити з такими людьми мовою, яку вони не розуміють, неможливо. Вони розуміють лише мову, коли говоряться неприємні їм речі. Відповідно, риторика президента мені абсолютно зрозуміла, він хоче виконати зокрема і свої політичні обіцянки, які він брав як президент. Йому важливо захистити людей, які проживають на цих (окупованих – ред.) територіях. Дуже важливо, щоб діти, які зростають, які взагалі не розуміють, якою була територія країни, де вони проживають, якою вона була до їхнього народження – важливо цим дітям передати справжню історію, а не таку, яка написана агресором – Росією", – сказала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: