fbpx
Сьогодні
18:38 06 Сер 2021

НАБУ оголосили про завершення розслідування щодо Чауса

НАБУ і САП завершили розслідування стосовно екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, який вимагав та одержав неправомірну вигоду у 150 тис. дол. США.

Про це повідомила пресслужба НАБУ, пише Рубрика.

У Бюро розповіли, що 6 серпня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

"Підозрюваного викликали для допиту в НАБУ 5 та 6 серпня. Водночас від дачі показань він відмовився. Однак слідство вже зібрало достатньо доказів для складання обвинувального акта", – розповіли в НАБУ.

З огляду на суспільний резонанс, там також опублікували фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій, які здійснювали НАБУ та САП в межах справи.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

8 травня стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса і незаконного переправлення його через державний кордон.

17 травня цього року в Telegram-каналі з'явилося відеозвернення Чауса, про можливе викрадення якого повідомлялося з початку квітня. Він заявив, що планує повернутися в Україну і заперечив, що його викрали в 2021 році.

23 липня розслідування справи стосовно "викрадення" українського екссудді Миколи Чауса в Молдові завершили. Молдовські слідчі органи чекають відповіді від України.

30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса знайшли у Вінницькій області.

За даними НАБУ, СБУ вивезла Чауса на Володимирську, 33, не передаючи його співробітникам НАБУ.

3 серпня детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні "Феофанія", а пізніше ВАКС відправив Миколу Чауса під цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: