fbpx
Сьогодні
09:51 06 Сер 2021

Підготовка візиту Зеленського до США виходить на фінішну пряму, - Маркарова

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що підготовка візиту президента Володимира Зеленського у США виходить на фінішну пряму.

Про це Маркарова написала у Фейсбук, передає Рубрика.

"Поки Київ спав, ми провели на літак до Києва міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака після двох надзвичайно інтенсивних днів у Вашингтоні", – розповіла Маркарова.

За її словами дуже гарні змістовні зустрічі відбулися з радником Президента США з питань нацбезпеки Джейком Саліваном та державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

"У пріоритеті – підготовка візиту Президента України Володимира Зеленського та його зустріч з Президентом США Джо Байденом 30 серпня. Наша мета – поглиблення стратегічного партнерства України та США реальними конкретними спільними ініціативами для захисту суверенітету та територіальної цілісності, у підвищенні безпеки в Україні та регіоні, збільшенні нашої військової спроможності, прискоренні трансформації України в модерну, економічно сильну демократичну країну", – зазначила Маркарова.

Також відбулися зустрічі з друзями України в Конгресі, членами українського кокусу – впливовими сенаторами: Джин Шахін, Крісом Мерфі, Джимом Рішем, Роджером Вікером, Бобом Менендесом, Бенджаміном Кардіним та конгресменом Бредом Шерманом, з якими обговорили широке коло питань і ще раз окреслили спільні плани, базовані на міцній двопартійний підтримці України.

Окремо зустрілись із представниками провідних інформаційно-аналітичних центрів Вашингтона.

"Як сказав міністр, тепер у нас буде три тижні "тихої дипломатії", коли ми разом з американськими партнерами будемо працювати над реалізацією обговорених конкретних планів щодо зустрічі лідерів України та США. Виходимо на фінішну пряму підготовки візиту №1″, – підкреслила Маркарова.

Як повідомляла Рубрика, 4-5 серпня Єрмак та Кулеба здійснили поїздку до Вашингтона у рамках підготовки візиту до США Президента Зеленського, який відбудеться наприкінці серпня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: