fbpx
Сьогодні
13:58 06 Сер 2021

Квін запевнила в підтримці саміту "Кримська платформа" з боку США

Сполучені Штати рішуче підтримують Кримську платформу, і будуть тісно співпрацювати з представниками України для її підтримки.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час установчого форуму експертної мережі Кримської платформи.

Вона також зазначила, що потрібно зробити більше для того, щоб залучити РФ до відповідальності за незаконну окупацію українського Криму.

"На жаль, агресія Росії проти України простягається за межами Криму. Як ми всі знаємо, на Донбасі війська, керовані Росією, продовжують вбивати українців на їхній власній території, і Росія прагне використовувати її незаконну окупацію Криму, щоб виправдати обмеження доступу до Чорного моря і Азовського моря. Але ми знаємо, що треба зробити більше, щоб залучити Росію до відповідальності, і тому Сполучені Штати рішуче підтримують Кримську платформу, і ми будемо тісно співпрацювати з урядом України для її підтримки", – сказала Квін.

Вона додала, що Сполучені Штати вважають окупацію Кримського півострова Росією злочином, який не можна ігнорувати, і який не можна забути.

Крістіна Квін також заявила про те, що широко поширені репресії і порушення прав людини в Криму повинні і далі викриватися.

Тимчасова повірена підкреслила, що необхідно активно вживати заходів проти таких порушень, а ті, хто скоїв ці злочини, мають бути притягнуті до відповідальності. Квін запевнила в тому, що США продовжать говорити про порушення Росії в Криму.

"Ми продовжимо використовувати наші санкції, пов'язані з Україною, які ми ввели в минулому проти осіб, які вчиняють порушення прав людини в Криму. І ми продовжимо виступати за звільнення кримських політичних в'язнів. Ми продовжимо закликати до справедливості для жертв насильницьких зникнень і ми будемо висвітлювати порушення проти кримськотатарської спільноти, коли б і де б ми не чули про них", – додала Христина Квін.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: