fbpx
Сьогодні
09:30 06 Сер 2021

Кулеба та Єрмак обговорили у Вашингтоні загрози "Північний потік-2"

English version here

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час переговорів у Вашингтоні обговорили безпекові питання, що виникають у зв'язку з будівництвом трубопроводу "Північний поток-2".

Про це сказав Кулеба журналістам після переговорів у Конгресі, передає "Укрінформ".

Зокрема це питання порушувалося під час переговорів з радником президента США з питань безпеки Джейком Салліваном та сенаторами.

"Безумовно, ми обговорювали "Північний потік-2″, особливо в Конгресі, -сказав Кулеба. – Сенатори з великим задоволенням говорять про це… Але зараз, у найближчі три тижні це буде час тихої дипломатії. Буде величезна кількість контактів, обмінів документами, переговорів, телефонних розмов, щоб вийти на результат", – зазначив міністр.

За його словами, сторони "надали поштовху цьому процесові і зараз вийшли на фінішну пряму".

Україна не розглядає "Північний потік-2" як економічний проєкт, а через призму своєї безпеки, зазначив він, підкресливши, що в цьому "нас підтримують наші американські партнери".

Як повідомляа Рубрика, 4-5 серпня Єрмак та Кулеба здійснили поїздку до Вашингтона у рамках підготовки візиту до США президента Володимира Зеленськго, який відбудеться наприкінці серпня.

"Північний потік-2" – це російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

Нещодавно Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опір добудові труби, а Німеччина зобов'язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: