fbpx
Сьогодні
20:24 06 Сер 2021

Двох колишніх посадовців комунальних підприємств Харкова визнали винними

Вищий антикорупційний суд визнали винними у зловживанні службовим становищем колишнього заступника начальника фінансового управління "Харківобленерго" Віталія Тєлєгіна та експершого заступника генерального директора КП "Харківводоканал" Романа Білика.

Про це повідомив журналіст Олег Новіков, пише Рубрика.

Тєлєгіну призначили 5 років позбавлення волі, а Білику – 4 роки позбавлення волі. Першому обвинуваченому також заборонили обіймати певні посади протягом 3 років, а другому – протягом 2 років. Обом призначили штраф по 17 тисяч грн кожному та відшкодування витрат на експертизи.

За версією сторони обвинувачення, вони в інтересах фінансової компанії "Трансфербутик" зловживали службовим становищем, а компанія через це отримала неправомірну вигоду. Харківобленерго поставило Харківводоканалу електроенергію, але за неї не заплатили.

Потім борг в 19,62 млн грн Харківводоканала перед Харківобленерго переклали на ФК "Трансфербутик". Харківводоканал ці гроші перерахував ФК "Трансфербутик", а та, своєю чергою, мала повернути кошти Харківобленерго. Але цього не сталося. Отримані кошти ФК "Трансфербутик" перерахувала на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: