fbpx
Сьогодні
12:25 06 Сер 2021

Президент МОК прокоментував розслідування скандалу навколо Тимановської

Позбавлення акредитацій тренерів збірної Білорусі Артура Шимака і Юрія Моісєвіча не означає, що справа легкоатлетки Христини Тімановської закрита.

Про це на прес-конференції повідомив глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, пише УНН.

"Це в руках дисциплінарної комісії, але процедура триває. З відкликанням цих акредитацій процедура не закінчена", — сказав Бах.

"В першу чергу, МОК не у позиції змінити політичну систему в країні, це не наша місія, це стосується цієї справи і багатьох інших питань. Наше завдання — захистити спортсменів настільки, наскільки ми це можемо. Що стосується санкцій, то їхнє завдання відокремити від Ігор тих, хто порушує наші цінності. МОК декілька місяців тому вже прийняв рішення, що ми не надамо акредитації панові Лукашенку, оскільки ми не визнаємо обрання його сина президентом НОК", — підкреслив Бах.

Раніше виконком МОК ввів санкції проти керівництва НОК Білорусі, в тому числі Віктора Лукашенко, який до цього обіймав посаду першого віцепрезидента НОК. Це було пов'язано з тим, що "керівництво НОК належним чином не захистило білоруських спортсменів від політичної дискримінації", що суперечить Олімпійській хартії.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: