fbpx
Сьогодні
17:02 06 Сер 2021

Адвокат Чауса заявив, що за екссуддею полюють спецслужби не лише українські, а й іноземні

До викрадення екссудді Миколи Чауса причетні спецслужби і правоохоронні органи України і деяких сусідніх країн.

Таку думку висловив на телеканалі Україна 24 адвокат Чауса Ростислав Кравець, повідомляє Рубрика.

Як підкреслив адвокат Чауса, "виникають питання, які охороняються Службою безпеки України", стосовно того, яким чином екссуддя зник з України і яким чином знову з'явився.

Кравець також висловив переконання, що його підопічному на сьогоднішній день взагалі жоден запобіжний захід не потрібен – "він знаходиться під цілодобовою охороною СБУ, куди ж він вже подінеться?"

"Закрите засідання і було в першу чергу пов'язано з тим, що СБУ відносно Миколи Чауса сьогодні здійснюються відповідні заходи з охорони його життя в першу чергу у зв'язку з тим, що в цій справі з викраденням були замішані, на мій погляд, усі спецслужби і всі правоохоронні органи України, а також деякі спецслужби і правоохоронні органи сусідніх країн", – зазначив він.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

8 травня стало відомо, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса і незаконного переправлення його через державний кордон.

17 травня цього року в Telegram-каналі з'явилося відеозвернення Чауса, про можливе викрадення якого повідомлялося з початку квітня. Він заявив, що планує повернутися в Україну і заперечив, що його викрали в 2021 році.

23 липня розслідування справи стосовно "викрадення" українського екссудді Миколи Чауса в Молдові завершили. Молдовські слідчі органи чекають відповіді від України.

30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса знайшли у Вінницькій області.

За даними НАБУ, СБУ вивезла Чауса на Володимирську, 33, не передаючи його співробітникам НАБУ.

3 серпня детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні "Феофанія", а пізніше ВАКС відправив Миколу Чауса під цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: