fbpx
Сьогодні
08:51 05 Сер 2021

За добу в Україні вакцинували 159 121 людину

За добу 4 серпня вакциновано від COVID-19 159 121 людину. Одну дозу отримали 95 690 людей, повністю імунізовані – 63 431 людина.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Рубрика.

Протягом доби працювали: 880 мобільних бригад, 2 667 пунктів щеплення та 281 центр вакцинації.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 855 095 людей, з них отримали одну дозу – 3 855 093 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 215 230 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 6 070 323 щеплення.

Як повідомляла Рубрика, за добу в Україні підтвердили 1052 нових випадків COVID-19.

В Україні діє адаптивний карантин, країну поділили на зони.

В Україні не залишилося областей в червоній, помаранчевій і жовтій зонах. Всі регіони знаходяться в зеленій зоні.

Новий спалах COVID-19 в Україні може розпочатися вже за два тижні

В Україні новий спалах коронавірусу може розпочатися в найближчі два тижні. У 20 українських регіонах вже збільшується кількість госпіталізацій.

Таке прогнозують експерти Київської школи економіки (KSE).

Там зазначили, що в більшості областей зростає рівень госпіталізацій, що свідчить про можливий спалах вже упродовж наступних двох тижнів.

Експерти кажуть, що у зоні ризику перебувають Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області. Загалом там фіксують половину всіх госпіталізацій у країні.

Умовно регіонами «тимчасової безпеки» у KSE називають Київ, Полтавську, Сумську та Чернігівську області, де тиждень до тижня фіксують коливання в бік спадання на плато.

«Зараз ми ще не говоримо про початок спалаху в країні, адже госпіталізації перебувають на рівні плато навколо малих чисел і збільшення є наслідком коливань. Однак впродовж найближчого тижня ми очікуємо, що госпіталізації вже будуть перевищувати виписки», — каже керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко.

Щодо летальності, то в середньому кількість померлих за добу в Україні становить 15 людей. За оцінками Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, смертність в Україні перебуватиме на рівні плато і найближчим часом.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: