fbpx
Сьогодні
14:16 05 Сер 2021

ЄС закликав Україну виключити можливість громадянам мати одночасно кілька закордонних паспортів

Європейський союз закликав Україну виключити можливість громадянам країни одночасно мати більше одного діючого паспорта для виїзду за кордон.

Про це йдеться в четвертому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів, опублікованому 4 серпня, передає УНН.

"В цілому Україна продовжує виконувати критерії лібералізації візового режиму. Однак необхідні подальші зусилля для вирішення проблеми необґрунтованих клопотань про надання притулку, а також в областях боротьби з корупцією, відмиванням грошей, запобігання і боротьби з організованою злочинністю", — йдеться в рекомендаціях.

Зокрема, ЄС рекомендує "виключити можливість для громадян України мати більше одного діючого паспорта одночасно; припинити видачу таких "додаткових" паспортів і скасувати дію тих, які були видані".

Рекомендації, серед іншого, включають пункт про продовження зусиль щодо скорочення кількості громадян України, які нерегулярно перебувають в державах-членах ЄС та подають необґрунтовані клопотання про надання притулку.

Нагадаємо, 11 червня 2017 року для громадян України вступив в силу безвізовий режим з Європейським Союзом.

Як раніше заявляв глава МЗС Дмитро Кулеба, єдиною загрозою для безвізового режиму України з Європейським Союзом є пандемія COVID-19.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: