fbpx
Сьогодні
17:55 05 Сер 2021

Призначення очільника Слов'янської ВЦА: у місті оголосили голодування

Фото: v-variant.com.ua

У Слов'янську громадський активіст оголосив голодування. Таке рішення активіст Фридон Векуа прийняв в знак протесту проти призначення главою Слов'янської військово-цивільної адміністрації міського голову Слов'янська Вадима Ляха.

Про це повідомляє "Східний Варіант" з місця подій.

"Це рішення обласної адміністрації абсолютно не влаштовує учасників АТО, ветеранів. Ми проводили мітинг під обладміністрацією, але до нас не дослухалися. Поставили главою бютівця Вадима Ляха, якого ми вважаємо зрадником. Якщо потрібно, тут буду не тільки я. Тут може з'явитися ціле наметове містечко. Мене можуть підтримати мої побратими. Якщо не допоможе голодування, то у нас є й інші методи, які звичайно, не хотілося б застосовувати. Але якщо потрібно, то ми підемо на більш рішучі заходи", – розповів протестувальник.

Фридон Векуа відомий своєю громадською і державною діяльністю з 2013 року. Тоді він був одним з організаторів акції "Червона стрічка", спрямованої на протест проти видобутку сланцевого газу в регіоні.

У 2014-му під час захоплення Слов'янська терористами Фридон Векуа був заступником так званого "народного мера" В'ячеслава Пономарьова. Але згодом з'ясувалося, що в цей час він постачав відомості про терористів, їхніх діях для СБУ, навіть організував підпільну мережу з проукраїнських патріотів в окупації.

У 2016 році обіймав посаду заступника глави військово-цивільної адміністрації Авдіївки.

Зараз займається громадською діяльністю.

Проводити акцію Фридон Векуа планує безпосередньо біля входу в будівлю Слов'янської міськради. На цей час його підтримують місцеві активісти.

Нагадаємо, керівником Слов'янської військово-цивільної адміністрації призначено ексмера Вадима Ляха.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: