fbpx
Сьогодні
17:08 05 Сер 2021

Прокуратура наполягатиме на арешті чоловіка, який намагався захопити Кабмін

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до колишнього бійця "Айдару" Володимира Прохнича, якого підозрюють у захопленні приміщення Кабінету міністрів України та погрозі підірвати гранату РГД, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, передає УНН.

"Зважаючи на те, що один зі злочинів, який інкримінують підозрюваному, є тяжким, а ще два пов'язані із погрозою застосування насильства, у клопотанні прокурор проситиме про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", — повідомила Максимець.

За її словами, клопотання буде скеровано на розгляд до Печерського районного суду Києва.

Максимець додала, що попередньо розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу запланований на завтра, 6 серпня.

Довідка

4 серпня близько 10-ї години ранку до будівлі КМУ зайшов невідомий чоловік, який витягнув із кишені предмет, схожий на вибуховий пристрій, і погрожував його підірвати.

Пізніше стало відомо, що Кабінет міністрів України захопив колишній боєць "Айдару" Володимир Прохнич. Він був озброєний гранатою РГД, яка вибухає від удару.

Невдовзі чоловіка вдалось затримати завдяки його другу, волонтеру Василю, який провів з ним перемовини.

Після захоплення КМУ правоохоронці відкрили кримінальне провадження за чотирма статтями:про захоплення державних будівель, про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу, про захоплення заручників, про незаконне поводження зі зброєю.

Проте підозра була повідомлена Прохничу лише за трьома статтями: ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: