fbpx
Сьогодні
15:21 05 Сер 2021

"Щонайменше на 3 місяці": Кузін розказав про готовність МОЗ до нової хвилі covid-19

Фото: ЦГЗ

Майже всі ліжка, виділені під COVID-19, забезпечені киснем, також сформований запас засобів індивідуального захисту для лікарень та ПЛР-тестів.

Про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Над готовністю системи Міністерство охорони здоров'я працювало впродовж літнього періоду. І зараз ми маємо визначені заклади охорони здоров'я як першої хвилі, так і резервної хвилі. Ми знаємо, яка лікарня в яку хвилину залучатиметься у випадку понаднормової завантаженості. В літній період часу була придбана додаткова кількість концентраторів, в більшості областей вже завершені роботи по монтуванню централізованого кисню. Таким чином, майже всі ліжка, виділені під коронавірусну хворобу, забезпечені або централізованим киснем, або кисневими концентратами", – сказав Кузін.

Він додав, що впродовж серпня МОЗ очікує поставку 4-х мільйонів ПЛР-тестів. Зараз, за його словами, сформований запас ПЛР-тестів щонайменше на 3 місяці роботи і на рівні кожної лікарні сформований тримісячний запас засобів індивідуального захисту, відбувається оновлення клінічних протоколів.

Заступник міністра наголосив, що коштів для надання меддопомоги хворим на COVID-19 вистачає до кінця року за умови помірного навантаження на систему охорони здоров'я.

"Якщо ці кошти закінчуватимуться, то ми звертатимемося до уряду за додатковим виділенням коштів", – сказав Кузін.

Головний держсанлікар наголосив, що засобами боротьби з COVID-19 також є вакцинація, яка убезпечує від важкого перебігу хвороби та госпіталізації, дотримання соціального дистанціювання, носіння масок, дотримання правил особистої гігієни.

Як повідомляла Рубрика, станом на 5 серпня в Україні лабораторно підтверджено 2 256 397 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. За добу 4 серпня зафіксовано 1052 нових випадки.

Станом на 5 серпня в Україні проведено понад 6 мільйонів щеплень проти COVID-19. За добу 04 серпня 2021 року вакциновано від COVID-19 159 121 людину.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: