fbpx
Сьогодні
12:09 05 Сер 2021

"Я не мав права це робити": перший президент Кравчук назвав найбільшу помилку своєї каденції

Перший президент України Леонід Кравчук найбільшою помилкою своєї каденції вважає довіру до Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

За словами експрезидента, він думав, що РФ зміниться, але цього не сталося.

"Моя найбільша помилка – те, що я вірив Росії. Я не мав права це робити. Коли я вчився в Москві (це було з 1967 по 1970 рік), мені вже було за 30. Я мав доступ до Ленінської бібліотеки, до архівів, до яких ніхто не мав. І знав настільки багато про Росію, про Леніна, про всіх, що ніхто ще тоді не знав. Я думав, що вона також змінюється. І зміниться врешті-решт", – заявив Кравчук.

За його словами, він вважав, що Росія застосовуватиме до інших держав, зокрема і сусідніх, не силовий компонент, а дипломатичний – домовлятиметься з ними. Однак, вона, як вказав експрезидент, РФ залишилася такою, як була.

"А я знав багато того, з чого повинен був робити висновки. Не зробив. І вже пізніше, коли я став президентом, коли для мене постало питання будувати незалежну Україну, я зрозумів, хто мені найбільше заважає. Це була Росія", – додав Кравчук.

В іншому інтерв'ю Леонід Кравчук розповів, що змінити ставлення жителів тимчасово окупованих територій до України можна. Для цього потрібні вільна економічна зона (ВЕЗ), інвестиції у відновлення зруйнованого війною регіону, та зміни у мовному питанні, аби "не дратувати російськомовне населення".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: